Miksi iPad?

Täppäreiden suosio on kasvanut hurjaa vauhtia. Koulukäyttöön iPad sopii Apple Storesta ladattavien appsien eli ohjelmasovellusten määrän takia. Matematiikan kertolaskusovelluksia halusanalla multiplication löytyy  lähes 800. Niistä osa on hyvinkin koulukäyttöön sopivia. Ongelmaksi tulee kieli joittenkin sovellusten osalta. Pääkieli on kuitenkin englanti ja vain parissa sovelluksessa on käytössä suomen kieli.

Ajatukseni oli olla käyttämättä matematiikan kirjoja kertolaskujakson aikana. Sovellusten viidakko on kuitenkin ollut sellainen, että 24 oppilaan luokassa kirjojakin on käytetty. Ryhmätunneilla koneet riittävät kaikille, mutta ne eivät ole oppilailla henkilökohtaisessa käytössä. Oppimispejejä ei aina voi tallentaa omalla nimellä ja seuraavalla kerralla on aloitettava alusta.

Oppilaat ovat iPadeistä innoissaan. Lasten kokemuksia näistä laitteista kirjautuu näille sivuille vähitellen. Ja opettaja pohtii, missä määrin näistä laitteista on hyötyä, ettei kokeilu jää pelkäksi leikkimiseksi uusien härpäkkeiden kanssa.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: