Kertolaskuja

Marraskuussa teimme kertolaskuja iPadeilla. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin ensin ajattelin. Kahlasin läpi satamäärin sovelluksia ja yritin löytää pienille oppilaille sopivia. Ja löytyihän niitä! Ja löytyi myös paljon sellaisia, jotka eivät olleet hyviä.

Huonojen ominaisuuksia: Liian sekavia ja huonosti toteutettuja kuvituksiltaan, liian kovaäänisiä (äänen sai kyllä useinsäädettyä pois), liian yksinkertaisia tai monimutkaisia, lähes kaikki englannnikielisiä. Osassa ei voinut lisätä uutta pelaajaa, jolloin toisen pelin jatkaminen ei ollut mielekästä.

Monet pelit päivittyivät koko ajan, mikä oli tietysti hyvä. Parempia ominaisuuksia tuli peleihin. Pelkkien kertolaskujen lisäksi useissa sovelluksissa oli mahdollista pelata myös yhteen- ja vähennyslaskupelejä sekä jakolaskupelejä. Jos oppilailla olisi ollut käytössään omat laitteet, olisi monelta turhautumiselta vältytty. En kuitenkaan halunnut pitää iPadejä ainoastaan oman luokkani ilona, sillä joka tapauksessa ne eivät olisi riittäneet jokaiselle oppilaalleni.

Käytimme tablettikoneitalähinnä  matematiikan ryhmätunneilla. Teimme kertolaskuja myös oppikirjaan, mutta vihkolaskuja emme tehneet. Koska iPadien käyttö oli uutta, en uskaltautunut pelkästään sen varaan. Kirjan käyttö oli turvallista. – Toisaalta mietin, että toiminnallisia, konkreettisia havainnollistamisia on parempi tehdä ihan fyysisellä tavalla: ryhmittelemällä nappeja, palikoita ym. Toiminnallisempi matematiikka ei synny tablettiin tuijottamalla. Ei myöskään pelkästään oppikirjoja täyttämällä.

Seuraavassa artikkelissa kerron niistä sovelluksista, jotka hyväksi havaitsimme.

Tytötpad1

Mainokset
Edellinen artikkeli
Jätä kommentti

1 kommentti

  1. pirjo räty

     /  10/03/2016

    Kiitos tästä valaisusta. Mitä enemmän käyttäjäkokemuksia. Sitä luovempi prosessi lähtee liikkeelle!

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: