Kertolaskusovelluksia

Kertolaskujen apps-listani on tässä. Näissä on suurimmassa osassa mahdollisuus tehdä tehtäviä vain kertolaskuilla. Kerron myöhemmin niistä, joissa on mahdollisuus laskea myös yhteen-, vähennys- ja jakolaskuja.

Tässä 20 sovellusta.

Tässä 20 sovellusta.

Flash tables: Mahdollisuus harjoitella kertolaskuja kertotaulu kerrallaan. Harjoittelu perustuu siihen, että pelaaja vastaa mielessään ja tarkistaa vastauspainikkeesta. Helppokäyttöinen. Äänetön. Pelissä myös testimahdollisuus, jossa kolmesta vaihtoehdosta klikataan oikea vastaus. Huom! Sovelluksessa on myös 11 ja 12 kertotaulut. Hyvä perusapps. (Lasten mielestä vähän tylsä.)

Multiplication table: Tämä on kertolaskujen 1-9 taulukko yhdellä näyttöaukeamalla. Tätä voi hyödyntää esim. paripelinä, jossa lapset kyselevät toisiltaan kertolaskuja. Yksinkertaisuudessaan viehättää opettajaa.

Timetable: Kertotaulut 1-10. Voi valita kertotaulun ja  pelitason 1-3 sekä tehtävätyypin (muistipeli, palapeli, lukujonon puuttuva luku). Tässä parasta on kertolaskujen lukujonojen harjoittelumahdollisuus! Suosittelen.

Multiply: Näissä apinalaskuissa pelataan aikaa vastaan (1min) ja säädettävissä, ratkaistaanko sinä aikana 10, 15, 20, 25 vai 30 lasku). Laskujanalta valitaan aluksi pelin vaikeustaso a-z. Pelin tulokset voi helposti poistaa.( Tämä on hyvä, jos laitteet ovat yhteisessä käytössä). Pitää plop -äänen. Sopii drilliharjoitteluun.

Times tables: Tässä sovelluksessa täytyy pelaajan kirjautua ennen pelin alkua. Samalla laitteella voi olla useampia pelaajia. Valittavissa yksittäisten tai useamman kertolaskun harjoittelu. Kysymysten ja ajan määrän voi säästää. Ulkoasultaan yksinkertainen äänetön sovellus, jonka käyttö vaatii harjoittelua.  Sopii isommille(kin) oppilaille.

AU Multiply (Adventures Undersea): Tämä peli viehättää ulkoasultaan lapsia! Kertolaskuja harjoitellaan piirretyissä merimaisemissa. Laskutauluruudukon alta paljastuu kuva, kun pelaaja raahaa oikean vastauksen kertolaskun päälle.  Äänet saa pois päältä. Selkeät englanninkieliset ohjeet. Helppo poistaa pelitiedot pelaamisen jalkeen, jos se on tarpeen.  (AU Combo sisältää yhten-, vähennys- ja kertolaskun.)

Space Math: Samanlainen kuin edellinen, nyt rakettien maailmassa. Ongelmassa näissä se, että tietoja ei voi nimellä säästää ja seuraava pelaaja jatkaa edellisen peliä.

Ace Multiply: Alussa kertolaskutaulut 1-12. Harjoitellessa avataan laatta, jonka alta oikea vastaus paljastuu. Grid play – mahdollisuus  eli sama kuin kahdessa edellisessä, mutta ruutupelipohjalla ilman taustakuvaa. Tässäkin voi pelata aikaa vastaan.

Math: Multiplication table (Kertolasku) Tämän pelin esittely on Apple Storessa huonolla suomen kielellä. Peli sinänsä on ihan hyvä.  Kertolaskut tippuvat ruudun yläreunasta ja ne pitää saada ratkaistua ennen alas tippumista. Tasoja 1-11. Pelataan aikaa vastaan.

Multiplication: Tässä pelissä on hauskat eläimet. Sammakkotanssia oikeista vastauksista.  Näyttää visuaalisen kuvan laskettavista määristä (omenoita puissa) ja antaa kolme vastausvaihtoehtoa. Sopii alkuharjoitteluun.   Ääniä ei saa pois päältä. Ei aikarajoitusta peleissä.

MathRobot: Robottilaskuja ratkaistaan valitsemalla laskimella oikea vastaus.

Cloud Tables: Kertolaskuja pilvissä. Valmiista vastausvaihtoehdoista (12) valitaan oikea.. Voi valita harjoiteltavan kertotaulun (2-12). Äänet saa pois päältä. Aika näkyy ruudulla. Väärästä vastauksesta salama. Peli alkaa aina alusta. Sopii drillausharjoitukseksi.

KidsMathFeud Multiplication: Tämä ruotsalaisten tekemä peli on käännetty suomen kielelle. Käännös ei ole ihan onnistunut, mutta siitä saa kuitenkin selvän. Game Center -peli. Voi valita harjoiteltavat kertotaulut, toistojen määrän ja peliajan.  Kirjautuneena käyttäjänä voi jatkaa seuraavalla kerralla hukkaamatta pelidataa. Ruma punainen tausta. Ei aloittelijoille.

Math Pairs: Kertolaskumuistipeli 1-12. (Myös yhteen-, vähennys- ja jakolaskut)

Multiplication (Intermediate): Tässä ideana lienee se, että harjoittelija havainnoi nopeasti lukumääriä kertolaskuissa. Vastaukseksi annetaan oikea määrä pallukoita tai oikea luku.  On tässä esimerkkinä erilaisesta harjoitteesta.  8 tasoa.

2X2=4: Tämä merirosvopeli innostaa varsinkin poikia. Ammutaan tykillä.  Voi valita harjoiteltavien kertolaskujen määrän.  Kertolaskut 1-12. Käyttö vaatii pientä harjoittelua. Pelit tallentuvat koneen pelihistoriaan.

Times Table: Täppäile kertotaulut ruudukolla. Äänet saa pois päältä. Yksinkertainen, kertolaskun visualisointiin.

Training: Kertolaskujen perusharjoitteluun. Voi valita haluamansa kertotaulut 1-9. Vastaukset valitaan 9:stä vaihtoehdosta. Äänet maltilliset.

Skip Counting: Tämä montessorisovellus käyttää helmilaatikoita, joista voi tehdä lukujonoja. Kertolaskujen alkuharjoitteluun kerolaskun ja yhteenlaskun yhteyden vahvistamiseksi. Tukiopetukseen.

Visual Multipication: Vedellään palloja kertolaskuruudukolle. Sisltää myös kaksi muuta kertolaskupeliä, joiden toteutus on jäänyt puolitiehen. Esimerkki pelistä, joko olisi voinut pienellä lisäkehittelyllä olla ihan hyväkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  • Viimeisimmät artikkelit

  • Arkistot

  • iPad matematiikassa ja äidinkielessä

  • Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

    Liity 905 muun seuraajan joukkoon

  • Arja Rinneaho

    Alkuopetuksen opettajan pohdintoja iPadien käytöstä alakoulussa. Mukana myös erityisopetuksen näkökulma.

  • Mainokset
%d bloggers like this: