Matematiikkasovelluksia

Nämä iPad matematiikka-appsit sisältävät kaikki yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuja. Joukossa on ilmaisia ja muutaman euron hintaisia.

Tässä iPadin kuvakaappaus appseista Matikka 1:

iPadmatikka1

Cosmic Math: Tässä lautaset lentävät taivaalta ja pelaajajn pitää saada ratkaistuksi valisemalla alapalkista oikea vastaus viidesta vaihtoehdosta. Valittavissa helppo-, keski- ja vaikea taso. Pelaaja kirjautuu peliin ja ratkaisee tehtävät tietyssä ajassa. Äänet saa onneksi pois päältä. Tallettaa pelin tulokset. Voi pelata myös sekapeliä, jossa sekoitettu kaikkia eri laskuja. Toimiva peli vähän isommillekin alakoululaisille.

Meteor Math: Tässä sovelluksessa hajotetaan meteoriitteja etsimällä numeropareja, joista tulee ylhäällä näkyvä vastaus. Värikäs ja äänekäs peli, jossa pisteet juoksevat hajotettujen meteoriittien mukaan. Aikarajoitus. Peliin ei kirjauduta. Voi valita kolmesta vaikeustasosta ja harjoitella eri laskutyyppejä. Pelissä itsessään ei ole äänenpoistomahdollisuuutta, mutta äänensäätönapista tietysti säätö onnistuu. Ei suosikkini.

Math Samurai: Tämä on sovellus, jossa sormella pyyhkäisemalla valitaan oikea merkki lukujen välille. (You tubessa on pelin opetustallenne. Löytyy nimellä Math Samurai. Tekijä Edin Apps) Sopii vähän isommille oppilaille, joille jakolaskukin on jo tuttua.

MiM: Laskuja voi laske näinkin. Alhaalla on kaksi eri palkkia, joita vetämällä luvut suurenevat. Sopisi vaikka kertolaskujen kyselyyn kaverilta.  Oikea vastaus näkyy ylhäällä. Luvut alle sadan. Aika yksinkertainen apps.

Math Bingo: Tämä lienee aika monen ensimmäisiä hankintoja. Motivoiva bingopeli, jossa voi valita mitä laskuja harjoittelee. Rasittavat äänet. Pelaajanimi annetaan ennen aloitusta (tilaa 30 pelaajalle) ja peliä voi pelata parin kanssa. Hauska peli, josta lapset pitävät. Pelihahmon voi valita neljästä vaihtoehdosta. Palkkioksi saa Bingo Bugeja. Niillä voi pelata flipper-tyyppistä palkkiopeliä, jota lapset helposti unohtuvat pelaamaan pidemmäksikin aikaa.

Math Bug: Tämä matikkamato seikkailee helpoissa yhteen- ja vähennyslaskuissa viidellä eri tasolla.  Pienimmille lapsille sopiva, yksinkertainen sovellus tingeltangeliäänin höystettynä.

Math Tables: 8 erilaisita laskupallukkaa, joista voi valita erilaisia laskutehtäviä. Pelataan aikaa vastaan. Ei kirjautumista peliin. Sisältää esim. laskuja, joista puuttuu toinen yhteenlaskettava. Kiva sovellus. Ei isoja lukuja.

Kid´s Math: Tässä harjoitellaan joko vaihtoehdoista valiten tai laskimella laskien erilaisia laskuja. Äänet vai vaimentaa pelistä, mutta Fabulous! ja Good job! ponnahtavat näkyviin oikeista vastauksista ja Oops! vääristä. Kaksi tai kolme vaikeustasoa. Ei aikarajoitusta eikä kirjautumista omalla nimellä. Plussana kelloaikojen pistemerkintaharjoitukset, jotka ovat 2.luokkalaisille sopivia.

Bingo: Tässä toinen Bingo-peli. Voi pelata kolmella eri vaikeustasolla erilaisia bingoja. Äänet saa vaimennettua. Selkeä peli ja siksi hyvä. ( Horizon Business, Inc.:llä  muitakin hyvä pelejä, mm. kerto- ja jakolaskusovelluksia allekainlaskuina.)

Benguin Maths: Pingviinit hyppelevät lautalta toiselle ja yrittävät selvitä maaliin. Hauska apps, johon ei heti kyllästy. Voi valita eri tasoja, joista helpoimmat sopivat ekaluokkalaisille ja vaikeammissa on haastetta aikuisellekin.  Taaskaan ääniä ei ole pakko kuunnella, vaikka loiskahdukset ihan hauskalta kuulostavatkin. Pelaaja voi kirjautua.

Matikkakunkku: Suomenkieleinen sovellus, jossa riittää haastetta. Game Center -peli, voi kirjautua. Sisältää myös geometriaa, murtolukuja, tilasto- ja potenssilaskuja sekä yhtälöitä ja yhdistelmiä.

Eggs on Legs: Tämä ilmainen peli on ihan hauska. Kolme vaikeustasoa eri laskuilla. Ammutaan pallolla kananmunia, jotka menevät rikki, jos vastauspallossa on oikea luku. Aikarajoitus.

PopMath: Täppäillään taivaalla leijuvia lasku- ja vastauskuplapareja. Alkutehtävät helppoja, etenee vaikeampaan. Äänet saa pois, jos ei halua kuunnella plop -ääntä. Sopii alkuopetukseen. Selkeä.

Submarine MathRace: Kolme vaikeustasoa laskuille. Game Center -peli vedenalaisessa maailmassa. Vaikeitakin laskuja.

Math Macine: Tästä on olemassa myös mekaaninen peli. Nappuloita painamalla oikea vastaus pompsahtaa näkyviin.  Laskuja lukualueella 0-20. Myös kerto- ja jakojaskuja.  Helppo sovellus.

Math Flash Cards!!: Kolme vaikeustasoa. Voi valita, harjoitteleeko 10, 25, 50 vai 100 tehtävää kerralla. Ajanoton ja äänet saa pois päältä. Selkeä.

Speed Math: Tässä pelataan laskuja maalaismaisemassa. Pelin tiedot voi tallentaa nimellä. Pelistä näkee tulosanalyysin. Kolme vaikeustasoa. Äänet ja musiikki säädettävissä sovelluksesta.

Laskin! Laskinsovelluksia löytyy paljon. Tässä yksi niistä.

Numeracy Basics: Tässä on opettajalle mahdollisuuksia tukiopetusmateriaaliksi. Voi harjoitella kertolaskuja, lukujonoja ja kellonaikoja.

AU Combo: Laskuja merirosvoseikkailussa. Alta paljastuu kuva pala palalta .( Myös englanninkielisiä helppoja sanoja yhdessä tehtävässä.) Äänet ja  ajan saa pois päältä. Erilainen sovellus.

Matikka 2 -appsit esittelyssä viimeistään ensi sunnuntaina.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  • Viimeisimmät artikkelit

  • Arkistot

  • iPad matematiikassa ja äidinkielessä

  • Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

    Liity 905 muun seuraajan joukkoon

  • Arja Rinneaho

    Alkuopetuksen opettajan pohdintoja iPadien käytöstä alakoulussa. Mukana myös erityisopetuksen näkökulma.

  • Mainokset
%d bloggers like this: