Matematiikkasovelluksia 2

Tässä esittelen erityyppisiä appseja (vai pitäisikö sanoa appeja)

Matikka2

 

Grow Your Garden: Tämä on oppilaiden suosikki! Kastelukannuilla kastellaan kasvia ja pitää osata valita oikea määrä vettä kannuun. Vesi näkyy tippoina kastelukannun kyljessä ja kukkaruukussa. Oikeilla valinnoilla vesi riittää juuri sopivasti. Kaivosta voi käydä täydentämassä kannuja. Letkeän musiikin voi kätevästi ruksata pois päältä.

Hungry Fish: Tämän vedenalaisenpelin parissa moni oppilas viihtyy. Numerokalaa lihotetaan syöttämällä sille oikea määrä kuplia. Vaikeustason voi säätää. Tässä sovelluksessa harjoitellaan yhteenlaskutaitoja. Rauhallinen peli, jossa maltilliset äänet ja kiva grafiikka. Aikarajoitus peleissä.

Math 4-5 ja 5-6: Näissä appseissa harjoitellaan laskutaidon alkeita. Eskareille tai tukiopetukseen ekalle. Sisältävät myös hyviä hahmotustehtäviä.

Finger Numbers: Tässä täpätään sormilla lukumäärä näytölle. Sormenjälkien kuvat jäävät hetkeksi näyttöruutuun. Eskareille tai sitä nuoremmille.

Matikka 4-6v. ja 3-6v.: Näissä suomeksi käännetyissä peleissä on selkeät ohjeet. Oma nimi kirjataan peliin. Pelit sisältävät lajittelemista, lukumäärien laskemista, vertailua ja helppoja laskutehtäviä. Tehtävät täytyy tehdä määrätyssä järjestyksessä.  Yksi kalleimmista appseista. Kannattaa hankkia, jos iPadeja käyttää eskareitten kanssa.

Line en Up: Tässä rakennellaan lukujonoja. Valittavissa myös satalukuja. Hyvää harjoitusta oppilaille, joilla lukujonotaidot ontuvat.

MathWizards: Piirrettyä poika hyppelehtii tasolta toiselle. Pelaajan pitää nopeasti valita, millä tasolla oikein laskettu lasku on. Vaikeustosoja on yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuille. Pomput toimivat laitetta kallistelemalla. Game center-peli, mutta toimii hyvin ilman kirjautumistakin. Hauska!

WeighingScale: Nimensä mukaisesti punnitusta vihanneskojulla ostoslistan mukaan. Lopuksi ostokset maksetaan. Toimiva peli.

Intro to Math (englanninkieliset numerot ja ohjeet lausutaan selkeästi) ja MonteCalc (helmitaulu) ovat Montessoripelejä.

Zoom on hyvä sovellus, jossa on eläinjonoja. Lukukuplat pitää sijoittaa oikeaan kohtaan lukujonoon. Myös isoja lukuja ja desimaalilukuja. Selkeät ohjeet ja miellyttävä ulkoasu. Eläimet ääntelevät. Kuuluu saman valmistajan sarjaan kuin Hungry Fish. Huom! Sarjassa lisäksiMotion Math: Wings (kertolaskuja) ja Motion Math Hd (jakolaskuja)

DragonBox+:  Tässä sovelluksessa ratkotaan Algebra -tehtäviä. Hyvä!

My Mosaic: Tässä rakennetaan geometrisia kuvioita alustalle mallin mukaan. Sopii eskareille, mutta myös hahmotustehtäväksi isommille oppilaille. Nappulat eivät ainakaan pääse hukkumaan!

Geoboard: Tämä on vanha kunnon geolauta nynyaikaisena versiona. (Kuminauhoilla ei voi nyt ampua kaveria!) Valittavana kaksi erikokoista lautaa ja värikkäitä kuminauhoja. Syntyneitä kuvioita voi myös täyttää väreillä. Selkeä peli ja hyvät englannikieliset ohjeet.

Geoboard: Toinen sovellus samalla nimellä. Monipuolisempi. Ei niin selkeä kuin edellinen.

MatrixMatch1: Sovellus yli 4-vuotiaille.  Hyviä hahmotustehtäviä.

MatrixMath2: Hahmotustehtäviä yli 6-vuotiaille.

Tri Molekyyli on hauska suomenkieleinen apps. Juusobakteerien pääsy juuston luo pitää estää. Hiirellä on kova työ heitellä numeropalloilla bakteereita. Pallot tehoavat vain sopiviin, jaollisiin lukuihin. Vähän isompien oppilaiden peli.

Seuraavassa päivityksessä äidinkielen appseja.

 

 

 

 

Mainokset
Edellinen artikkeli
Jätä kommentti

2 kommenttia

  1. Kiitos Tommi helmipuusi jakamisesta! Pearltrees on oiva tapa jäsentää näitä juttuja ja kerätä tietoa. Olen kyllä sinne jo kirjautunut, mutta tarkempi tarkastelu on vielä ”vaiheessa”.

    Vastaus
  1. Classroom | Pearltrees

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: