Ministelyä ja matematiikkaa

Ensimmäinen viikko iPad Minien kanssa on takana. Suuria projekteja emme ole aloittaneet. Oppilaat ovat pelanneet lähinnä matikkapelejä. Lapset pelaavat samalla numeroidulla minillä joka kerta, parit ovat eri jakoryhmistä. Näin saamme 13 laitetta parhaiten hyötykäyttöön luokassamme. Olemme ensin tehneet oppikirjan tehtäviä ja lopputunnista on saanut pelata matikkakansioitten sovelluksia.  Drillausharjoituksiin on monta hyvää sovellusta (app). Hyviä suurten lukujen harjoitteluun sopivia sovelluksia en ole löytänyt.

Mukava tuttavuus on ollut Matikkakunkku Juniori, joka on selkeästi suomenkielinen ”isoveljensä” Matikkakunkun tapaan. Peliin voi kirjautua ja siten peliä voi jatkaa siitä kohdasta, johon edellisellä kerralla on jäänyt. Pelissä edetään tasolta toiselle ( 9 tasoa) kymmenellä eri osa-alueella. Mukana on myös geometriaa, vertailua, mittausta, murtolukuja ja arvoituksia. Arvoitukset sisältävät hyviä hahmotustehtäviä.  Samaa tasoa yritetään uudelleen, jos tekee liikaa virheitä. Tasot etenevät helpommista vaikeampiin. Mittaamis-osiossa löytyy mm. paino-, tilavuus- ja kellotehtäviä.

Lukutaito on eduksi, mutta kaikilla tasoilla sitä ei tarvita. Peli sopii eskareille ja alkuopetukseen.

kuva (1)

Minit ovat lasten käsiin sopivia. Luokassa pitäisi vain olla pulpettien tilalle mukavampia pelipaikkoja. Taitaapa saada vanha, hyväkuntoinen sohvamme pian uuden kodin luokan perältä!

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

1 kommentti

  1. Vilma Havas

     /  15/04/2013

    Olen norjalaiselta WeWantToKnow:lta, joka on innovatiivisen matematiikka sovelluksen, DragonBox+:n kehittäjä. Peli sopii todella hyvin algebran opetukseen koulussa ja kotona. Pelille on nyt myös tulossa seuraaja, DragonBox2 joka on todella hyvä 12+ ikäisille koululaisille, kun taas tuo DB+ on 5+ ikäisille ja paljon helpompi. Molemmat pelit opettavat lapsille algebraa jatkuvasti uusia sääntöjä esittelemällä- kyseessä ei siis ole vain muistisääntöjä vahvistava peli. Kannattaa kokeilla jos etsitte hyviä matematiikkapelejä opetukseen! (peleistä on myös mahdollisuus saada web versio ilmaiseen kokeiluun- nämä ovat vain pedagogeille tarkoitettuja)

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: