Rahoja laskemaan

Rahojen laskeminen on monille lapsille mieleistä puuhaa. Pienten ostosten tekeminen kaupassa on monille lapsille tuttu kokemus ja siinä saa konkreettista harjoitusta rahan käytöstä. Samalla tulee harjoitelleeksi elämässä tuiki tarpeellista rahojen laskemisen taitoja. Leikkikolikot  ja setelit ovat koulussa hyvä tapa harjoitella rahoilla laskemista.

Eurolaskuja voi laskea myös iPadilla. Tähän paras löytämäni sovellus on iCAN Count Money Europe. Tämä peli on valittu Australiassa vuoden2012  kymmenen parhaimman iPad-oppimispelin listalle.

Siinä voi laskea euroilla eurokolikoilla- ja seteleillä laskuja viidellä eri tasolla neljässä eri pelissä.  Sovellus on varsin monipuolinen ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden rahalaskujen harjoittelemiseen. Eivätkä kolikot pyöri lattialle ja setelit mene ryttyyn!

Pelissä voi valita, mitä kolikoita ja seteleitä käyttää. Esimerkiksi pienet yhden ja kahden sentin kolikot voi sulkea pois käytöstä. Monipuolisuutensa vuoksi tässä saavat mielekkäällä tavalla harjoitusta laskutaidoissaan eri vaiheissa olevat laskijat. Sopii loistavasti alkuopetusikäisille!

Sovellus on osin suomenkielinen, mutta käännöksessä on on jonkin verran toivomisen varaa. Tässä(kin) on käytetty käännöskonetta, mikä näkyy huonoina sanavalintoina. Onneksi kirjoitusta ei ole paljon.

Oppilaat laskivat rahalaskuja innoissaan.  Tällaisissa sovelluksissa tablet-laitteet ovat parhaimmillaan. Kynä-paperi -menetelmällä toistoja olisi tullut paljon vähemmän. Oppia voi mielekkäällä tavalla ja kaverilta voi kysyä apua, jos ei tiedä, mitä pitää tehdä.

Muita iPad -appseja rahojen laskemiseen:

Jungle Coins on monipuolinen englanninkielinen sovellus. Hyvin tehty peli, jonka käyttö vaatii jonkin verran perehtymistä ja kielitaitoa. Miellyttävä lapsenääninen selostus ja hauskat kuvat.

Kids Euro on sovellus, jossa lasketaan kolikkolaskuja. Vailttavana om kolme vaikeustasoa. Ihan mukava apps tämäkin, mutta ei niin monipuolinen kuin edelliset.

Euro€: Coin Math for kids antaa mahdollisuuden pelata eurolaskuja seitsemässä eri pelissä. Englanninkielinen selostus tuntuu häiritsevältä.

Euro Coin Calculator on pienille sopiva rahalaskin ( + ja -).

 

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

2 kommenttia

 1. JormaP

   /  16/06/2013

  Mites tilanne, jossa oppilas ei halua altistaa itseään moiselle koneelle? Kai oppilaitos kuitenkin tarjoaa vaihtoehtoja, vai tuleeko vanhempien sitten tulostaa opetusaineistot kotona? Ainakin oman lapseni kohdalla tulen tulostamaan, jos ei muuta ole.

  Vastaus
  • Eiköhän vielä ole aika pitkä matka siihen, että ihan ilman kirjoja opiskellaan. Kirjoja on edelleen käytössä jatkossakin ja vielä pitkään ainakin suurimmassa osassa Suomen kouluja. Sähköiset materiaalit ovat kuitenkin tulossa ja niitä käytetään enenevässä määrin.

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 • Viimeisimmät artikkelit

 • Arkistot

 • iPad matematiikassa ja äidinkielessä

 • Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

  Liity 905 muun seuraajan joukkoon

 • Arja Rinneaho

  Alkuopetuksen opettajan pohdintoja iPadien käytöstä alakoulussa. Mukana myös erityisopetuksen näkökulma.

 • Mainokset
%d bloggers like this: